Activiteiten die je kunt doen met een vlag

Hier zijn enkele activiteiten die u met geheven vlaggen in uw klaslokaal kunt brengen.


U kunt uw vlaggenactiviteiten beginnen met een kleine quiz. Kunnen je leerlingen een set wereldvlaggen koppelen aan het overeenkomstige land? Je kunt deze online vlaggenquiz gebruiken of er zelf een maken door een aantal vlaggen van je keuze te fotokopiëren of in kleur af te drukken. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je de nationale vlaggen van alle leerlingen in je klas erbij doet. U kunt ze laten kennis maken met FlagTrainer, een website waar uw leerlingen vlaggen kunnen leren en kunnen testen. 

De tijd nemen om wereldvlaggen te bekijken is een interessante activiteit. Stel uw leerlingen een aantal wereldvlaggen ter beschikking en laat ze een overzicht maken van de kleuren in die vlaggen. Daag uw leerlingen uit een lijst te maken van alle kleuren die worden gebruikt en welke het populairst zijn. Waarom denken ze dat sommige kleuren het vaakst worden gebruikt? Waarom worden andere kleuren niet gebruikt?

Maar waarom zou u uw kleurenactiviteiten beperken tot de kleuren die de vlaggen gebruiken? U kunt dit uitgangspunt aangrijpen om een uitgebreid kleurenoverzicht met uw leerlingen te doen. Busy Teacher heeft verschillende kleurenwerkbladen voor u beschikbaar, en u kunt er een of meer kiezen die het meest geschikt zijn voor uw klas. Werk dan samen om een lijst te brainstormen van zoveel mogelijk Engelse kleurwoorden als u maar kunt bedenken!

Laat de leerlingen, nadat ze met verschillende wereldvlaggen vertrouwd zijn geraakt, brainstormen over alle verschillende symbolen en elementen die ze in de vlaggen aantreffen. Laat ze in groepjes of als klas bespreken waarom ze denken dat deze elementen zijn gebruikt en wat ze betekenen. Denken ze dat er betere symbolen zouden zijn geweest om op deze vlaggen te zetten?

Door vlaggen de gelegenheid te geven over cultuur en geschiedenis te praten, zal uw klas aan het eind van de unit meer respect en begrip hebben voor hun klasgenoten.